Professional by Fama


Het Italiaanse merk Professional By Fama (PBF) is in 1981 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf gespecialiseerd in kleur. De visie van PBF is het creëren van unieke kleuren door constant de nieuwste trends op het gebied van haarmode te monitoren. De producten zijn ‘made in Italy’ wat synoniem staat voor aandacht voor detail en schoonheid.

PBF is een exclusieve en innovatieve lijn met professionele permanenten en demi-permanente kleuren en toners. De revolutionaire M.A.B. technologie zorgt ervoor dat het haar opgelicht wordt terwijl het tegelijkertijd pigmenten en reflectie afgeeft met als resultaat een intense langhoudende kleur.
De PBF kleurformule, in een gel-crème, bevat weinig ammonia en monoëthanolamine. Het respecteert de structuur van het haar tijdens en na de kleurbehandeling, waardoor het haar sterker wordt dankzij de cosmetische ingrediënten zoals bijenwas, kokosolie en castor olie.

De meer dan 120 tinten hebben een maximale grijsdekking en intensiteit en voegen uitzonderlijke glans toe aan het haar.

De PBF kleur is dermatologisch getest en is geclasificeerd als ‘niet irriterend’ (volgens Draize classifcatie).

Aan het woord

Inmiddels werken er in Nederland een leuke groep haarstylisten met veel enthousiasme met PBF. Zo ook Patricia de Haan van Weesper Hairgallery in Weesp die samen met Marieke Tuinman van Chic hairstyling in Zwolle de educatie in Nederland verzorgt. 

Zij werkt nu een klein jaartje met het merk en zegt over PBF: “Ik beveel dit merk iedereen aan. De kleuren zijn intens, grijsdekkend, langhoudend en met een mooie glans. Het zijn meer dan 120 commerciële kleuren die onderling te mengen zijn. Prijstechnisch is het ook interessant, de kleurtubes zijn 80ml met een mengverhouding van 1:2. Wij zijn helemaal weg van de PBF toners die ongewenste gele en oranje tonen weten te neutraliseren. De kleur bevat een laag gehalte aan ammonia, waardoor het een aangename geur heeft. Door de gel-crème formule mengt de kleur eenvoudig. En last-but-not-least onze klanten zijn super tevreden. De afgelopen maanden hebben wij in onze salon met veel plezier trainingen mogen geven voor PBF. Je hoeft niet met het merk te werken om de trainingen de volgen. De cursisten gaan met direct toe te passen nieuwe technieken en kleur ideeën terug naar hun salon. Zo leuk om het enthousiasme van ze te zien. Daar haal ik echt voldoening uit. Voor volgend jaar staat er ook weer een mooi educatieprogramma op de planning.”